Beluister Ons

Jazz Trio JazzTraffic Demo’s met Tien Lekkere Jazzy Nummers.

Luister naar de Demo’s “

Jazz Trio JazzTraffic heeft voor U een aantal demo’s op de site gezet die repesentatief zijn voor het repertoire dat wij voor U spelen. Voor elk wat wils !

Klik hieronder voor de demo’s.

Quick Step Dansjazz.

Quickstep Dansjazz

Romantische ballad.

Romantische Ballad

Easy Swing.

Easy Swing

Zwoele Bossa.

Zwoele Bossa

Strakke Bolero

Strakke Bolero

Swingende Foxtrot

Swingende Foxtrot

Rustige Achtergrondmuziek.

Rustige Achtergrondmuziek

Stijlvolle Jazzwals

Stijvolle Jazzwals

Romantische Musical klassieker: Somewhere Over The Rainbow . Mooi bij uw huwelijksceremonie !

Romantische Musical Klassieker: Somewhere Over The Rainbow

Jazz Trio JazzTraffic met jazz zangeres Colette Wickenhagen: A Foggy Day (In London Town).

Jazz Trio JazzTraffic met Colette Wickenhagen.

Is dit de muziek die u wilt horen op uw feest ? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan op onze contactpagina en u ontvangt vandaag antwoord !

Wilt U Jazz Trio JazzTraffic boeken met een lekker swingende jazz zangeres ?

Jazz Trio JazzTraffic met Colette
Jazz Trio JazzTraffic met Colette Wickenhagen

Dat kan ! Wij werken samen met o.a. Colette Wickenhagen, een lekker jazzy zangeres met een breed repertoire aan swing, ballads, bossa’s en blues.

Ze is een  meeslepende bühne persoonlijkheid die in no time de sfeer op uw feest in vuur en vlam zat. Want ze zingt niet alleen ze “brengt” een nummer met zang, beweging en gebaren.

 

 

 Jazz Trio JazzTraffic speelt muziek uit het Great American Songbook.

Het Great American Songbook is geen boek in de fysieke zin maar een verzameling composities die door beroemde Amerikaanse componisten en tekstdichters werd geschreven in de periode 1920 – 1960. Met name de opkomst van de Broadway Musical en Hollywood films creëerden een groten vraag naar muziek.

Er was een grote economische depressie en met de opkomst van Hitler Duitsland dreigde er een nieuwe wereldoorlog. Er was veel vraag naar entertainment en daarom was er kwalitatief goede muziek nodig met teksten die goed aansloten bij filmscripts en musical uitvoeringen.

De meest bekende Amerikaanse componisten.

Experts gaan ervan uit dat de componisten die voor een groot deel het boek op hun naam hebben gebracht bestaan uit:

Bij grote composities horen grote artiesten die anders wellicht nooit voor het voetlicht zouden zijn gekomen. Natuurlijk hebben Frank Sinatra, Dean Martin en Tony Bennett een grote bijdrage geleverd. In dat rijtje hoort zeker Ella Fitzgerald thuis die met acht albums tussen 1950en 1960 maar liefts 252 nummers uit het “boek” op de plaat zette.

Piano Jazz in een Trio Jazz bezetting.

Jazz artiesten hebben jazz muziek gebaseerd op het Great American Songbook op grote schaal toegepast. Met name jazz trio’s maakten gebruikt van dit materiaal omdat een kleine bezetting vaak werd ingezet in clubs en als live diner muziek, waar het repertoire zeer geschikt voor is.

Beroemde trio’s in dit verband zijn de jazz trio’s van Oscar Peterson, Nat King Cole en Bill Evans die piano jazz hiermee een populair aanzien gaven bij het grote publiek.

Maar ook de grote swing bands en jazz bands zoals die van Count Basie, Duke Ellington, Stan Kenton en Woody Herman maakten allen graag en veelvuldig gebruik van de jazz standards zoals ze nu vaak worden genoemd,

Hedendaagse artiesten brengen het Great American Songbook.

Tot op de dag van vandaag is het repertoire zeer populair. Artiesten als Michael Bublé, Harry Connick, Norah Jones, Diana Krall en last but not least Paul McCartney hebben allen materiaal uit deze grootse collectie op de plaat of CD gezet. Zeer bekend zijn ook de vijf albums die Rod Stewart heeft opgenomen, alle onder de titel “The Great American Songbook” waarvan bijgaande video getuigt.

Jazz Trio JazzTraffic heeft veel muziek uit het Great American Songbook boek op het repertoire staan in instrumentale uitvoeringen of met een zangeres, zoals Colette Wickenhagen. Het is zeer sfeervol en relaxed luistermateriaal en zeer geschikt om persoonlijke en zakelijke evenementen te omlijsten.

Is dit de muziek die u wilt horen op uw feest ? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan op onze contactpagina en u ontvangt vandaag antwoord !

Cat./ Jazz Trio

  Jazz Band

Huwelijksceremonie 

Great American Songbook